Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

vioš

23. 8. 2012 16:16
morálka

Jediní lidé, kteří mě na ulici pozdraví jsou výběrčí darů na postižené děti. A to se mnohdy leknu či zděsím. Zkrátka zdraví se jen, když se něco chce zadara.

V horách je to lepší, tam to zdravení a pokec na klidných prázdných místech pořád frčí.

0 0
možnosti
S

sharkcom

23. 8. 2012 16:15
To jsme mi,ČEŠI...

Mě je na zvracení pokaždé, když jedu z ciziny a překročím hranice, naší morálně i materiálně zdevastované vlasti...

2 0
možnosti
LP

rheingold

23. 8. 2012 17:11
Re: To jsme mi,ČEŠI...

Nezlobte se, na pravopis až tak moc nehledím a zvláště ne v diskuzi, ale tady se Vám vloudila do nadpisu chybka, která z něj dělá docela pěkný dvojsmysl :-)

0 0
možnosti
NPD

nepřítel posluchačů dechovky

23. 8. 2012 15:40
Bývalí vojáci

fašistických okupačních armád se usmívají a dožívají si na svých majetcích bohaté důchody. Gruss Gott !!

Asi jsme byli (resp. naši dědové) za války na špatné straně barikád.

0 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1b

23. 8. 2012 15:07
...

R^R^V

0 0
možnosti

štěpa

23. 8. 2012 13:58
Stejná zkušenost

Bydlím poblíž hranic a na podobné výlety do Rakouska občas vyjíždím. U nás nepozdraví nikdo, v Rakousku všichni. V Rakousku dělají na polích, u nás jezdí lidé autem do Kauflandu. Jsme národ dementů a bude potřeba nejméně pět generací, aby se zde něco změnilo.

4 0
možnosti
KS

Equus

23. 8. 2012 14:25
Re: Stejná zkušenost

Bydlím kousek od polských hranic a když se od nich vracím k nám, mám zase já pocit, že jsem tím Rakušanem a jedu domů :-)

0 0
možnosti
Č

ČtenářXYZ

23. 8. 2012 13:14
Dokud Cesi zili pod ochranymy kridly RU monarchie bylo dobre

pak se ale "taticek" Masaryk - v nejtezsi dobe pro RU - rozhodl ze Cesi musi mit mermomoci vlastni stat a zradil svou RU vlast i cisare pana, vyspekuloval novou narodnost "ceskoslovenskou" aby mel pocetni prevahu nad Nemci a od te doby to jde s Ceskem od 10 k 5. Neni v Evrope narod kde by bylo vic zlodeju, lharu, podvodniku, zavistivcu a agresivnich sadistu nez v Cesku.

0 0
možnosti
A

antiblack666

23. 8. 2012 13:36
Re: Dokud Cesi zili pod ochranymy kridly RU monarchie bylo dobre

Vážený pane, nemáte pravdu, aj na Slovensku je veľa zlodejov, podvodníkov, špekulantov, agresivných tupcov a klamárov. Denne o tom čítam v slovenských novinách. :-(

2 0
možnosti
JK

freedom1989

23. 8. 2012 12:05
No, něco na tom je.

Já mám podobné zkušenosti z Itálie, tam narazit na neochotného prodavače nebo číšníka je docela umění (nejezdím tedy do Bibione a okolí). Podobně jako Grussgott tam Bongiorno!! zní vesele a radostně. U nás v Čechách jsme si upravili Masarykovo "Nebát se a nekrást" na "Nebát se krást" a závistivost je v nás hluboce zakořeněná - historicky z dob "pod Rakouskem", pak k dokonalosti vyšlechtěná komoušema. Spoustě lidí tady chybí přirozená radost ze života braná jako velký dar. Pachtějí se za luzorním mamonem. Trochu to asi i souvisí s vírou v Boha - vědomí pokory a úcty. I když sám na bohy nevěřím :-). Jinak z cyklovýlet do Rakouska po pádu bolševika má hezké vzpomínky vč. "gulasch mit grossknodl" :-),.

1 0
možnosti
JD

Draki

23. 8. 2012 9:15
Rakušané nemuseli stále kňourat na svou vrchnost...

Autore, zkuste se oprostit od poněkud jednoduchého schématu "za všechno mohou komunisti", který se line celým Vaším textem. Rakušané jsou především vyrovnáni se svou minulostí, nostalgicky vzpomínají na "goldene Zeiten" starého dobrého Rakouska-Uherska ve kterém hráli lichotivou roli prvního národa. Nemají tedy tendenci nazírat na svou vrchnost přespříliš kritickýma očima porobeného národa jako třeba Češi nebo Slováci, kteří se s ní asi těžko kdy mohli identifikovat. Rakouská společnost je tak podstatně homogennější než třeba česká, ve které skoro všichni na něco kňourají. Rakušané jednoduše věří, že tak jak to je, je také správně a že každý je svého štěstí strůjce. Toto u porobených národů být nemůže, protože ty se se svou vrchností nikdy nesmířily. Již od dob monarchie se v Rakousku prosazovalo povědomí "všichni jsme na jedné lodi" a jako prevence proti neúměrným společenským pnutím byla aplikována rozumná sociální politika. Výsledkem je všeobecný klid a spokojenost:-)

1 0
možnosti
PB

peugeot307

23. 8. 2012 9:25
Re: Rakušané nemuseli stále kňourat na svou vrchnost...

Nelze než souhlasit, to vše si uvědomuji stejně jako Vy, ale v kontextu s Vaším textem jen potvrzuji, že překonat to je velmi těžké..Díky za příspěvek.:-)

0 0
možnosti
MI

Martinigue

23. 8. 2012 9:06
Je to krásné a zároveň

hořké ... Ale beru tuhle připomínku jako další podnět k tomu, pracovat na sobě a to svoje "slunce v duši" si pořád pěstovat a nenechat se odradit ani znechutit. Myslím si že spousta lidí ještě nepochopila že usměvavost a "příjemnost" takovýchto lidí ( však jsou i u nás, ale v safra menšině ..) není jen "fasáda" nebo jen jako, a že nevraživý a nepříjemný ksicht vrhaný všude kolem sebe z člověka nedělá machra, spíš naopak ...

1 0
možnosti
PJ

pedro14

23. 8. 2012 8:32
muzete mi popsat nemecky

to vase pozdrav pambu a odpoved dejzto pambu? dekuji

0 0
možnosti
PB

peugeot307

23. 8. 2012 9:33
Re: muzete mi popsat nemecky

Samozřejmě mohu, ale říkám si proč. Pokud ještě dnes neznáte pozdrav sousední země, potom Vám je zcela jistě k ničemu, pokud německy umíte, neztrácejme čas.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7655x
Učitel i žák