Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Astaroth

25. 7. 2012 12:53
svet bez PC her?

Proboha a co budou deti delat? Aha uz vim, pujdou do hospody ;-D

0 0
možnosti

peugeot307

20. 9. 2012 17:22
Re: svet bez PC her?

No jestli mají tolik fantazie jako vy, tak jim asi nic jiného nezbyde:-)

0 0
možnosti

.45 ACP

24. 7. 2012 19:47
Mám návrh!

Zakážeme introverty!!! ;-)

1 1
možnosti

VyMeTaky

24. 7. 2012 12:24
Pobíhám se zbrojákem nějakých 12 let.

Příležitostně si rád zahraju Doom (nejradši mám motorovku a granátomet), Wolfenstein (trochu málo zbraní na výběr), Duke nukem, apod. Jsem introvert, lidi mě přímo se__u, nejen frustrují. Nevím ani, kdy a kde udeřím, protože jsem o tom nikdy nepřemýšlel, nechystám se k tomu, asi už jsem příliš stár. Ale podle vaší logiky jsme časovaná bomba.

Argument o výpadku výdělků výrobců zbraní je falešný. Ve skutečnosti si nikdo, bohužel, netroufne říct - v hysterickém běsnění kolem kontroly zbraní - že volání po utužení kontroly zbraní by vedlo k ohrožení těch, kdo tu zbraň mohou potřebovat k osobní obraně. V UK poté, co byly krátké střelné zbraně postaveny prakticky mimo zákon (a i kasry) došlo k neuvěřitelnému nárůstu násilné trestné činnosti.

1 1
možnosti

peugeot307

24. 7. 2012 19:00
Re: Pobíhám se zbrojákem nějakých 12 let.

Když si přes svůj věk tak rád hrajete na vojáčky, přeji Vám, aby jste ty Vaše zbraně nemusel nikdy použít. A pokud by opravdu šlo o život, tak hlavně ať ji máte u sebe.

1 1
možnosti

habit-.!..

24. 7. 2012 11:41
... sociální inženýrství ještě žádný problém...

... nevyřešilo, právě naopak... co se týká počtu obětí, jsou tihle šílení střelci spíš okrajovou záležitostí - co bychom měli zakázat těm tisícům ostatních, co mají násilí jako povolání?

... tak jako se komunistům nepodařilo vychovat nového člověka tím, že miliony lidí odstřihli od normálního světa a krmili je umělou ideologickou výživou, tak se vám nepodaří zákazy čehokoli vychovat ideálního člověka - násilí a agresivitu jako nezbytnou součást boje o přežití má v sobě pevně naprogromované každý tvor, a že se to někdy zvrtne, to už je prostě dané, evoluce zkouší všechno možné, a tu a tam se nějaký pokus zvrtne...

1 1
možnosti

petrph

24. 7. 2012 8:37
víte ,možná by jen ten titulek stačil

Ty případy se stávaly a stávat budou.Řekněme že bychom zakázali  prodej akčních her.Dokdy asi těm dětem zatajíme že ve světě existuje násilí?Než si přečtou první zprávy?Nebo až i je někdo zmlátí,třebas při školní šikaně?Jenže,zrovna tihle šílení střelci nejsou o pravé brutalitě, jako lupičské gangy,mafie či teroristé.Jak sám píšete, obvykle"Tichý,slušný,bezproblémový,ale frustrovaný introvert",třeba ani ty agresivní hry nikdy nehrál.Jen vnímal svět kolem sebe,ty drobné i větší nespravedlnosti,kterým se nedovedl bránit,dlouho to v něm rostlo a doutnalo než nekontrolovaně vybuchl Pusťte si někdy Volný pád.

To není ani o zákazu akčních her,ani o najatých střelcích na veřejných místech.To je o změně a nápravě celé společnosti a chování lidí.Nikoliv jen až v tom (ne)střílení ale mnohem dřív,při každé příležitosti a v každé situaci.Aby se nikdo nemusel cítit frustrován

0 0
možnosti

peugeot307

24. 7. 2012 10:11
Re: víte ,možná by jen ten titulek stačil

Je vidět, že jste četl jen titulek. Vysvětlujete mi to, o čem píši. Jen s tím rozdílem, že vy mluvíte o změně chování lidí, jenže jste neřekl jak chcete předělat chování dospělého. Právě proto se musí začít již u dětí..Jenže to by se musela preferovat lepší budoucnost a ne okamžitý zisk.

0 0
možnosti

strnadz1

24. 7. 2012 8:24
moc se dělat nedá

Možná nějaké akční hry hrál, možná nehrál, spíš si tipuji, že ano, stejně jako většina jeho vrstevníků, co si do kina zastřílet nešla. Možná měl taky v dětství rád pohádku o kohoutkovi a slepičce, chcete ji podle stejné logiky zakázat? V jakékoli společnosti se najdou jedinci, kteří se jí nedokážou přizpůsobit, někdo se vykašle na hmotné statky a odejde bydlet do stanu uprostřed lesů a bude žít jen z darů přírody, někdo bude svou frustraci ventilovat v nějakém uměleckém díle, někdo se zajde do hospody ožrat a někdo se proti společnosti postaví se zbraní v ruce.

0 0
možnosti

Karl Novak

24. 7. 2012 8:02
Anarchisté jako Bakunin

žádné počítačové hry nehráli.

A stejně tehdy jako dnes zabíjeli jiné lidi pomocí bomb a zbraní. V počítačových hrách to nebude.

Ani Breivik nebo atentátníci z Londýna a Madridu počítačové hry nehráli.

0 0
možnosti

peugeot307

24. 7. 2012 10:15
Re: Anarchisté jako Bakunin

Třeba máte pravdu, ale dokud nezjistíme pravou příčinu, je naší povinností pokoušet se nějakým způsobem tomu čelit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7655x
Učitel i žák