Zlomky z deníku

21. 06. 2013 9:21:18
Krátké úvahy z deníkových zápisků na různá témata podle toho, co přinesli zpravodajové do našich domovů, nebo události do našich životů. 

Mezi nebem a zemí jsou věci viditelné i skryté. Naši vědečtí průzkumníci dobývají pro armádu lidských mravenců denně nová území. Do kosmu a tím vlastně proti proudu času se díváme jako z Petřínské rozhledny, po večerech si čteme v knize lidského genomu. Jsou lidé, kteří sedají do svých automobilů a sami jsou složeni z náhradních dílů... Ale stále existují věčné záhady, o kterých možná ví jen několik málo vyvolených, které ale lidstvu jako celku, jsou nadobro zapovězeny. Sem patří například existence Boha, smrt Jana Masaryka, nebo vina Jiřího Kajínka. 

Astrologie, dnes tolik vysmívaná prý pavěda, vyučovala se kdysi jako sestra astronomie na Univerzitě Karlově. Pod vlivem planet rodily se tehdy ovšem osobnosti vpravdě renesanční. Také platila věta (ostatně stejně jako dnes), jak nahoře tak dole. Pokud byste tuto větu použili ještě před dvaceti lety, přikládal by ji oslovený patrně erotický význam. Jistě je pravdou, že za pomoci úzké specializace dozvěděli jsme se mnoho nového. Ba je toho tolik, že se nám v tom nějak začal ztrácet celek. Ale tak to chodí, nikdy nemůžeme mít všechno.  

Dichotomie světa a vůbec celého Vesmíru spočívá v neustálé výměně dvou protikladných energií. Mužské a ženské. To, že jsou nyní ženy na vzestupu, je stejně přirozený přírodní úkaz podobný proměně počasí. Jen s tím rozdílem, že v tomto případě se jedná o změnu společenského klimatu. A situaci nezachrání, ale ani ji nezabrání žádné kvóty, byť by byly nařízeny až z Bruselu. To bychom mohli rovnou chtít vrátit Saharu tam, kde byla před 6000 léty. 

Muž by rád ženu ovládal, ale to není možné vzhledem k rozdílnému ustrojení obou pohlaví, neboť muž je oproti ženě bytostí omezenou. Žena, i když to nedá najevo, bude mít vždy navrch. Neboť rozum plus intuice znamená víc, než samotné pyšné racio. Jemná rafinovanost si stojí výš, než hrubá síla. Žena na rozdíl od muže používá obě hemisféry současně, proto je také schopna dělat více činností najednou. Ženě není zatěžko řídit auto, telefonovat, současně se prohlížet v zrcátku a tišit dítě na zadním sedadle. To vše není jistě nic nového, to jen dlouholetý společenský zvyk vytvořil přelud muže vládnoucího. Teprve dnes, s pádem všech dosavadních „jistot“, vidíme, jak se věci mají. Ale není čeho se bát. Vlastně dochází jen ke střídání stráží. 

Komunisti se svou omezenou zpupností kdysi připravili o svou neomezenou moc. Ódéeska ztratila skandálním chováním svých významných členů chatrné zbytky důvěry svých voličů. Modrý praporek do himalájské ostudy svých spolustraníků zapíchla jedna lásky i moci chtivá žena. Jiná, údajně slušná žena, to má teď všechno žehlit. Úkolem voličů je zapomenout, že za ní stojí armáda bohatých jakopodnikatelů s vizáží bývalých veksláků, jinak velmi průměrných golfistů. Soudruzi tehdy také pět minut po dvanácté vystřídali přihlouplého nejvyššího soudruha soudruhem Urbánkem. Chudák paní Němcová.  

Také se zdá, že zcela zmizela základní etika jednotlivých oborů. Ještě nedávno totiž existovala mimo obchodní sféru také politika, sport, zdravotnictví, školství a pohřbívání. Dnes i toto všechno je pouhým nechutným obchodem. Nějaký čas jsme se tomu spravedlivě podivovali, potom nám došlo, že z nás dělají hlupáky politici i fotbalisté. A co zkusit chvíli nechodit na fotbal a vynechat příští volby?

 

 

 

Autor: Petr Bergl | pátek 21.6.2013 9:21 | karma článku: 11.97 | přečteno: 897x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.38 | Přečteno: 544 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1662
Učitel i žák

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...